Din kurv
0

Springerknæ

Hvis du har pådraget dig et springerknæ, har du formentlig mindre eller stærke smerter ved senen, som løber foran knæet også kaldet patellasenen. Smerten sidder som regel ved knæstrækker senens udspring, og løber ned til starten af skinnebenet. Et springerknæ kræver som oftest aflastning og speciel genoptræning. Hos Fysiolab har vi et godt udvalg af forskellige knæbandager, som kan aflaste smerten ved at yde et komprimerende tryk på knæ senen.

Vi er uddannet fysioterapeuter, og kan derfor vejlede dig optimalt i forbindelse med køb af din næste knæskinne. Vi er klar med råd og vejledning til hvilken løsning, der vil være den bedste for dig. Kontakt os derfor gerne på 9272 4444 eller på mail: [email protected]

Hvorfor får man springerknæ?

Springerknæ er en kompleks skade, som kan skyldes mange forskellige ting, og det er vidt forskelligt, hvad der udløser skaden. Som navnet lægger op til, så ser man som oftest skaden ved personer som foretager mange spring og landinger f.eks. springgymnastik. Man er udbredt enig om, at springerknæ skyldes en irritation af patellasenen, hvor centrale fibre evt. kan være overrevet grundet de konstante spring, hop og landinger. Når man lander med bøjede ben, så vil meget af belastningen fordeles af knæstrækker senen, og derfor kan den hurtigt overlastes. Springerknæ kan dog også forekomme ved f.eks. fodbold eller andre eksplosive sportsgrene, hvor man gentagne gange hopper, accelerer og lignende.

Hvordan kommer man over springerknæ?

Da springerknæ typisk er en overbelastningsskade, er det vigtigt at aflaste knæet, så inflammationen kan trække sig igen. Du skal derfor holde en pause fra din primæraktivitet f.eks. springgymnastik, løb eller fodbold.  Når det er sagt, så skal du stadig holde dit knæ aktivt, og du kan derfor roligt begynde en kontrolleret genoptræningsfase. For at komme springerknæ til livs kræver det specielle genoptræningsøvelser. Vi kan kun anbefale, at man benytter sig af en springerknæ bandage, som giver en komprimerende effekt på senen, og fordeler noget af trykket. Du vil opleve at kunne bevæge dig uden de samme smerter, og derfor er en bandage til springerknæ yderst effektiv i genoptræningen. Hvis du har mistanke om andre skader, så kan du se udvalget af alle vores knæskinner og finde lige præcis den knæskinne, som der matcher dit behov.

Tung styrketræning og springerknæ bandage

Hos Fysiolab anbefaler vi tung excentrisk styrketræning (tung langsom styrketræning), hvor man laver ben øvelser i et langsomt tempo med høj vægt. Ved at benytte sig af tung excentrisk styrketræning kan du styrke dit senevæv på ny, og hvis du er tålmodig og kontrolleret i din genoptræning, så vil du oftest kunne vende tilbage stærkere end før.

Det er derfor vigtigt, at du respekterer, at en optimal genoptræningsperiode tager tid. Suppler din genoptræning med udspænding af lårmuskulaturen så patellasenen får de optimale arbejdsbetingelser for at komme sig. Ydermere er det selvfølgelig vigtigt, at du benytter dig af en god bandage til springerknæ, der støtter og hjælper knæet.

Vi kan hos Fysiolab også anbefale massage af lårmuskulaturen for optimal afspænding. Vi udfører professionel massage i eget hus, og er altid klar på råd og vejledning til hvordan, du kommer over dine skader.