Din kurv
0

Fingre

Professionelle fingerskinner

En fingerskinne er en skinne, der strækker fingeren i en lige position og immobiliserer den for at fremme hvile og restitution. Disse skinner er nyttige til at forhindre dig i at bevæge fingeren, samtidig med at du giver mulighed for fuld bevægelse i resten af din hånd.

For eksempel oplever mange de værste symptomer på springfinger, forstuvet finger eller fingerfraktur om morgenen. For at lindre symptomerne kan det anbefales at bruge en fingerskinne om natten, så fingeren får ro. Afhængigt af dine symptomer og fremskridt vil din læge eller fysioterapeut fortælle dig, hvornår og hvor længe du skal bruge skinnen.

Hvordan hjælper en fingerskinne?

En fingerskinne forhindrer yderligere betændelse eller irritation i at opstå ved at holde fingeren på plads. Brug af fingerskinne har fx vist sig at være gavnlig for mellem 50-70% af mennesker med springfinger, der ikke løser sig selv efter langvarig ro og smertestillende medicin. Undersøgelser har vist, at springfingerskinner er effektive i mange tilfælde, især hos dem, hvor personer gerne vil undgå steroidinjektioner, også kaldet blokade, eller andre lægemidler som behandlinger.

Fingerskinner kan beskytte leddene ved at immobilisere dem, reducere smerte og hævelse og samtidig hjælpe lindre akutte skader. De kan også forhindre skader og lette korrekt ledfunktion.

Fingerskinner er fx ideelle til immobilisering af forstuvede eller brækkede fingerer. Til dette formål anbefaler vi DonJoy Digiform 2.

For mange patienter er fingerskinne en effektiv løsning, så de undgår lang de risici, der er forbundet med kirurgi og efterfølgende lang restitutionstid.

Fingerskinner er klassificeret som medicinsk udstyr, som folk kan bære for at immobilisere deres skadede fingre og forhindre yderligere skade. Der findes forskellige typer fingerskinner, der hver behandler forskellige tilstande, og de findes i forskellige størrelser og materialer. Se fingerskinnerne her.