Din kurv
0

Knæskinner

Hos Fysiolab har vi et bredt udvalg af knæskinner og knæbandager til knæ efter korsbånd-, sideledbånd., menisk-, brusk- eller muskelskader. Knæskinner og knæbandager kan være løsningen på smerter eller manglende stabilitet i dit knæ. En knæskinne er god løsning, hvis du er midt i en genoptræningsperiode, da man undgår at komme ud i yderstillinger. En ordentlig knæskinne kan være altafgørende i en optimal genoptræningsperiode.

Vi er uddannet fysioterapeuter og kan derfor vejlede dig optimalt i forbindelse med køb af din næste knæskinne. Vi er klar med råd og vejledning til hvilken løsning, der vil være den bedste for dig. Kontakt os derfor gerne  på 92724444 eller på mail: info@fysiolab.dk

 • -79%

  DONJOY Genuforce knæbandage – XS (tidligere model – udgår)

  Original price was: kr. 419,00.Current price is: kr. 89,00.
  Vælg muligheder This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
 • Leje af DonJoy knæskinne, Armor Fourcepoint

  fra 1.999,- (inkl. 1.000 deposium)
  Select options
 • DonJoy Playmaker Xpert knæbandage

  kr. 919,00
  Vælg muligheder This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
 • DonJoy Protection Cover (gipsbeskyttelse)

  kr. 179,00
  Vælg muligheder This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
 • DONJOY TriZone Knæbandage

  kr. 569,00
  Vælg muligheder This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
 • Bauerfeind knæbandage, GenuTrain 8

  kr. 799,00
  Vælg muligheder This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
 • DONJOY Playmaker II Sleeve med Fourcepoint knæbandage

  kr. 1.699,00
  Vælg muligheder This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
 • DonJoy StabiLax knæbandage

  kr. 489,00
  Vælg muligheder This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
 • DonJoy Genuforce knæbandage

  kr. 499,00
  Vælg muligheder This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

Knæskinner fra Donjoy

Hos Fysiolab er vi specielt glade for produkter fra Donjoy. Her får man produkter fra en af verdens førende producenter indenfor skinne- og bandageløsninger. Vi har derfor valgt at have et særligt stort produktvalg af knæskinner og knæbandager fra Donjoy. Vi har mange års erfaring med produkter herfra – erfaring vi trækker på hver gang vi vejleder vores kunder i anskaffelse og brug af skinner og bandager. Donjoy er nok mest kendt for deres udvalg til knæ, hvorfor dette også er stort. Døjer du med fx en bakercyste, kan du derfor blandt sortimentet også finde knæskinner der egner sig til denne problematik.

Med vores knæskinner kan du også tage på den årlige skiferie med ro i maven. Mange danskere pådrager sig hvert år bl.a. knæskader, når de står på ski. Det kan ødelægge hele stemningen ved skiferien, at man frygter for at pådrage sig en ny skade, eller rive op i en gammel.

Optimal genoptræning

Hvis du har pådraget dig en knæskade, er en knæskinne næsten uundværlig. Den sikrer dig, at du undgår at komme i den samme yderstilling, som formentlig har forårsaget din knæskade. På den måde kommer du ikke ud i en stilling som irriterer eller provokerer en netop pådraget skade. Der findes forskellige løsninger til en optimal genoptræningsperiode. Hvis skaden kræver minimal støtte, så kan vi hos Fysiolab tilbyde knæbandager, som oftest er mere fleksible og bløde, men ikke har samme støtte som en aluminiumsskinne. Knæbandager er specielt gode til springerknæ, løberknæ, lette hævelser eller til forebyggelse. Hvis der er tale om mere alvorlige knæskader, skal man benytte sig af en decideret knæskinne i aluminium. Her kan vi anbefale at benytte en 4-punkts knæskinne, som sikre dig den helt optimale støtte. Hvilken knæskinne du skal have, afhænger igen af dit udgangspunkt og skade, så kontakt os gerne og få korrekt råd og vejledning inden du køber.

Leje af knæskinne

Vi kan hos Fysiolab tilbyde udlejning af vores Donjoy Armor knæskinne. En Donjoy Armor er designet til at skåne ligamenter og ledbånd ved ekstremsport. Det kan være en stor investering at købe sin egen, og derfor kan du leje hos os. Det kan give rigtig god mening, hvis du står og skal på skiferie, og er bekymret for dit knæ. Med en knæskinne kan du bedre slippe de bekymrende tanker omkring dit knæ og i stedet fokusere på alt det sjove. Du kan vælge at afhente skinnen i vores klinik eller få den sendt direkte til dig.

Forebyg skader med en knæskinne

Den mest almindelige brug af knæskinner er ofte forebyggende. Mange idrætsudøvere bruger knæskinner eller knæbandager for at forhindre deres knæ i at blive skubbet for langt eller i den forkerte retning, hvis noget går galt under kamp eller under træning. Det betyder, at idrætsudøvere er mere frie til at give den maksimal gas og udfordre sig så hårdt som muligt med den ekstra sikring, at et knævrid er meget mindre tilbøjelige til at resultere i en skade, der sætter dem ud af drift.

Knæskinner og knæbandager, der er til forebyggelse og beskyttelse, kaldes ofte funktionelle, fordi de bruges, mens knæet stadig har fuld funktion og gør det muligt for personen at udføre sportsaktiviteter mere frit. Hvis dit knæ er tilbøjeligt til ømhed eller vrid, hvad enten det er på jobbet eller under sport, kan du overveje at prøve en funktionel knæskinne eller knæbandage for at sikre dit knæ. Her vil vi bl.a. anbefale DonJoy Playmaker II Fourcepoint og DonJoy Fullforce for at opnå den optimale beskyttelse.

Knæskinner beskytter under og efter genoptræning

Efter en knæskade kan du heldigvis ofte vende tilbage til fuld funktionalitet, men selve knæet kan stadig være svækket i de sene stadier af helingsprocessen. At forsøge at fortsætte 100%  med et nyligt genoptrænet knæ er altid en risikabel beslutning. Problemet er, at hvis du oplever endnu et uheld, før dit knæ er fuldt helet og genoptrænet igen, kan det tage mere skade end første gang ulykken indtraf og det vil forlænge dit genoptræningsforløb. Dette er en anden grund til, at mange idrætsudøvere benytter funktionelle knæskinner under og efter genoptræning.

En knæskinne fungerer som en stabiliserende faktor, der beskytter og støtter knæet for at forhindre en skade i at genopstå. Hvis du har haft en knæskade i de sidste 6 måneder, er det normalt en god ide at bruge en knæskinne, mens du deltager i træning eller højaktive situationer. Dette vil sikre dig, at dit knæ vil tage yderligere skade. I den forbindelse anbefaler vi DonJoy Armor med Fourcepoint, Donjoy A22 Titanium og Bauerfeind Genutrain S.

Genoptræning af et skadet knæ

Umiddelbart efter en knæskade eller knæoperation vil sundhedspersonalet sandsynligvis foreslå, at du benytter en knæskinne eller knæbandage. Uanset om du lider af en korsbåndsskade, menisk/bruskskade, forstuvning eller en forstrækning af sideledbånd, vil du sandsynligvis blive udstyret med en knæskinne eller knæbandage i alt fra en enkelt uge til flere måneder. Disse skinner og bandager er kendt som rehabiliterende knæskinner og knæbandager, fordi de hjælper dig med at komme dig efter en skade. Et eksempel på en god, rehabiliterende skinne er Donjoy Xact Rom Knee. Rehabiliterende knæskinner og knæbandager er utroligt nyttige, da de beskytter det skadede område og holder dig fra at gøre noget, der kan skade knæet yderligere.

Brug af en rehabiliterende knæskinne eller knæbandage giver dig mulighed for at bevæge dig rundt og være aktiv mens knæet heler. Efter en skade eller operation vil det sikre dit knæ mod at lave uhensigtsmæssige vrid eller stoppe bøj og stræk i en bestemt retning, hvilket giver knæet ro og optimerer opheling.

Knæskinner til smertelindring ved slidgigt/atrose

Hvis du har slidgigt, også kendt som artrose, i knæene, kan det være ubehageligt at bevæge sig rundt, og sport kan synes udelukket. Imidlertid opretholder mange professionelle og amatør atleter deres aktive liv ved hjælp af atroseskinner i stedet for at lade gigten/atrosen styre deres valg. Ved knæsmerter på grund af slidgigt/atrose er det muligt, at du kan genvinde både mobilitet og aktivitet med en atroseskinne som kan overføre din vægtbæring fra det atroseramte ledkammer til det raske ledkammer i knæet og derved kan aktivitet over knæet blive smertefri.

Hvis du lider af slidgigt/atrose i knæene, og dit aktivitetsniveau er påvirket af det, kan du overveje at konsultere din læge eller fysioterapeut for at se, om en atroseskinne kan gøre den forskel, du leder efter. Hos Fysiolab har vi god erfaring med Donjoy Oa Adjuster III. Disse atroseskinner kan give aldrende atleter og seniorer mulighed for at komme tilbage på banen eller i det mindste power-walking stien, og forblive sunde langt forbi pensionsalderen på trods af slidgigt/atrose.

Forebyg hævelse med en knæskinne

Ved behandling af en mindre knæskade er hævelse ofte en af de største gener. Når ekstra blod og andre væsker samler sig omkring en skade, der forårsager hævelse, kan dette også øge trykket og intensivere smerten. Hvis det får lov til at fortsætte, kan det endda bremse helingsprocessen betydeligt. Dette er grunden til, at størstedelen af standard RICE (hvile, is, kompression, højde) restitutionsprincipper er baseret på hævelsesreduktion. Kompression, en primær tilstand i bedring, opnås ofte i starten med en hurtigt påført elastisk bandage, men i løbet af de næste par dage og uger vil du have noget, der kan holde hævelsen nede uden konstant at blive pakket ind igen.

Til at forebygge hævelse kan vi anbefale følgende:

 

En knæskinne har mange formål

Dette er blot nogle eksempler på, hvad en knæbandage kan bruges til. De holder godt fast og tilbyder en stabil kompression hele dagen Nogle knæbandager inkluderer endda indbyggede poser, der kan rumme varme / kolde pakker, hvilket giver dig mulighed for både komprimering og is uden at optage dine hænder. Det betyder, at du ikke skal holde en pose is i tredive minutter ud af hver anden time. Søger du en knæskinne med indbyggede poser, skal du bl.a. kigge efter Compex Coldform og DonJoy Performice knæbandager.

Brug af en knæskinne eller knæbandage kan ske på grund af et stort antal årsager og omstændigheder, hver enkelt af dem tilpasset en persons situation og behov. Der er mange forskellige slags knæskinner og knæbandager bygget til forskellige formål, og et meget stort antal mennesker finder sig selv iført en på et eller andet tidspunkt i deres liv. Hvis du oplever regelmæssige knæsmerter, for nylig har været igennem en sportsskade eller bare ønsker at forhindre skade næste gang du træner, anbefaler vi at du kontakter FysioLabs fysioterapeuter eller produktspecialister, de vil kunne rådgiver dig i hvilken løsning er den rette for dig.