Din kurv
0

Forstuvet finger

Har du en forstuvet finger? Tilstanden opstår, når et af fingerens ledbånd strækkes. Det er ofte forbundet med smerter, og kan være til gene i hverdagen. Se vores udvalg til afhjælpning af smerter fra en forstuvet finger herunder.

Forstuvet finger

En forstuvet finger kan nemt forveksles med en brækket finger. Selv hvis knoglen i fingeren ikke er brækket, kan det være en rigtig god idé at lægge en bandage eller gå med en beskytter. Tommeltotten er måske særligt udsat, og derfor finder du produkter her på siden, som er specifikt beregnet til at beskytte den med.

Hvad enten du har en forstuvet finger, der er hævet op på grund af, at et ledbånd er blevet forstrakt eller revet over, kan det give en tryghed og aflastning i hverdagen at have en bandage eller tommelbeskytter, som kan stabilisere fingeren og lindre smerterne, da du mindsker bevægelse i fingeren.

Her på siden finder du både bandager og tommelfingerbeskyttere, og hvert produkt er nøje udvalgt. Vi forhandler nemlig kun de produkter, som vi kan stå inde for som fysioterapeuter.

Vær opmærksom på, at hvis din finger hæver meget op, så bør du ringe til lægen for at få en vurdering, da behandlingen afhænger af, om ledbåndet er blevet forstrakt eller revet over. En overbelastning kræver tid til at komme sig, og et iturevet ledbånd kan tage alt fra 3 til 6 uger om at hele. Efter du har sørget for at følge RICE-metoden, kan du anvende en bandage eller skinne.

Hjælp din forstuvede finger med relevante produkter

Uanset om du har en forstuvet finger eller flere, så kan du have glæde af produkterne her på siden. Vi forhandler nemlig produkter, der både kan bruges til en enkelt finger eller flere. De bandager, der kaldes hånd-/fingerbandage, er nemlig fleksible, og de kan nemt lægges om flere fingre eller blot en enkelt. Ved at have din egen bandage, kan du have glæde af den flere gange, hvis du skulle være uheldig at komme til skade igen ved at få en brækket eller forstuvet finger på et senere tidspunkt.

Vær opmærksom på, at hvis du anvender en trykforbinding, så må den ikke anvendes om natten.

Her hos FysioLab kan du købe flere forskellige finger-/håndbandager, og du kan bruge dem, hvis du har en forstuvet finger, eller hvis du er så uheldig, at du har brækket en finger eller to. Flere af bandagerne kan nemlig bruges til 1-2 fingre, og eksempelvis er DonJoy Digiform hånd-/fingerbandagen oplagt til flere ting, hvilket er en forstuvet finger, en forvredet finger eller en brækket finger. Visse modeller af bandagerne her på siden kan både bruges til hånden og fingrene, og disse er oplagte, hvis du f.eks. har brug for en bandage til at stabilisere/immobilisere dit håndled efter en operation. Produkterne her på siden har dermed flere anvendelsesmuligheder ud over at kunne bruges til – selvfølgelig – en forstuvet finger.

Når du er færdig med at gå med en bandage på din forstuvede finger, så er den sikkert stiv og ude af træning, og du kan derfor have stor glæde af andre produkter her på vores webshop. Eksempelvis kan du købe Sissel Theraputty, som er optimal til at træne din hånd eller genoptræne en forstuvet finger med. Efter at dine fingre har været strakt ud og holdt i ro, kan det være godt at have en modellervoks-lignende masse, som du kan forme med hånden og dermed genoptræne den. Sissel Theraputty fås i flere forskellige fastheder/sværhedsgrader.

Hvad skal man gøre, når man har en forstuvet finger?

Hvis du har en forstuvet finger, så er produkterne her på siden en hjælpsom håndsrækning til dig, så du kan være så smertefri som muligt, og sådan at du bedre kan undgå at komme til at støde fingeren imod noget, så den gør ondt.

Mennesker vil selvfølgelig gerne være smertefri, og derfor kan det også være nødvendigt at tage smertestillende medicin/piller. Du bør dog konsultere en læge, inden du tager smertestillende, og du bør kun bruge smertestillende piller eller medicin så længe, som smerten er uudholdelig. Til husbehov kan du tage smertestillende piller, der ikke kræver recept, men hvis du har brug for stærkere medicin, bør du tage en snak med din læge. Han/hun kan vurdere, om du har behov for det, og i så fald kan din læge lave en recept til dig.

Bandagerne her på vores side er oplagte som et vigtigt trin efter RICE-behandlingen. RICE står for Rest, Ice, Compression og Elevation (hold det skadede område højere end hjertet). Produkterne her på siden dækker primært tiden efter skaden er blevet behandlet indledningsvist. Det anbefales, at du anvender RICE-metoden hurtigst muligt, og du bør være opmærksom på, hvor meget din finger hæver. Hvis din finger kun hæver let, er der formentlig ikke noget brud på fingerens knogler, og hvis den hæver meget, bør du kontakte en læge, så du kan få en afklaring på, om fingeren er brækket eller ej.

Hvis din finger “blot” er hævet på grund af et forstrakt ledbånd, så må du forvente, at fingeren kan være hævet og øm i 3-6 måneder, efter skaden er sket. Der kan være forskelle ift., hvor lang tid det vil tage for dig at blive smerte- og genefri, så du igen kan bruge dine hænder, som du plejer. Det kommer nemlig an på omfanget af skaden og på, hvilken eller hvilke fingre det drejer sig om.

En webshop drevet af fysioterapeuter

Vi er et hold af dygtige fysioterapeuter, som lever af at behandle patienter og hjælpe dem i deres restitution, og dermed kan du trygt regne med, at du får kyndig vejledning, hvis du ringer eller skriver til os eller kommer ind forbi en af vores klinikker i Nordvestjylland.

Hvis du har en forstuvet finger, så ved du sikkert også, at det handler om at holde fingeren i ro. Det kan være nødvendigt at anvende en bandage, som holder din forstuvede finger sammen med en af dine andre midterste fingre. Det vil ofte være tilfældet for langfingeren og ringfingeren.

Når du har fundet ud af, at du har brug for en håndbandage til en forstuvet finger, så kan du købe den ønskede model her hos os. Du er også meget velkommen til at ringe eller skrive til os for at høre om, hvad vi vil anbefale.