Din kurv
0

Afklemningssyndrom

Afklemningssyndrom er når afklemning af sene og slimsæk i skulderen opstår. Dette er resultatet af pladsmangel under skulderhøjen. Årsagen til afklemningssyndrom opstår, deles op i primært og sekundær impignement.

Læs mere om det længere nede, eller se vores produkter til afklemningssyndom her.

Hvis årsagen til afklemningssyndrom er primært, skyles det eksempelvis forkalkninger eller knogleforandringer i skulderen. Disse leder afklemning af sene og slimsæk samt pladsmangel under skulderhøjen. En operation vil her være ganske nyttig. Ved at fjerne en smule knogle på skulderhøjen, ville der kunne skabes mere plads i leddet, og afklemningssyndromet ville forsvinde.

Er årsagen derimod sekundær, er der tale om et problem i muskelsamspillet ved skulderblad og skulderled. Dette vil give anledning til ændring i bevægerytmen i skulderen, hvilket i sidste ende medfører afklemning af bløddelene. I denne situation vil operation ikke have en effekt, hvorfor fysioterapi er nødvendigt.

Har du brug for professionel fysioterapi til afhjælpning af afklemningssyndrom, kan du kontakte os direkte – så hjælper en af vores dygtige fysioterapeuter dig.