Din kurv
0

Hvilket mundbind skal jeg vælge?

Spørgsmål

Spørgsmål: Kære eksperter. Der er så meget snak om anvendelse af mundbind i det offentlige rum. Jeg er i tvivl om, hvilken type jeg skal anskaffe mig både i forbindelse med min hverdag og til rejser. Hvad anbefaler i?
Svar:
Inden vi snakker om, hvilket mundbind der er bedst, så er det vigtigt at understrege, at mundbind IKKE beskytter 100% mod Covid-19. Der findes tre typer engangs kirurgiske mundbind som alle er godkendt til anvendelse til rejse i kollektiv trafik:

● Type l kan ifølge Sundhedsstyrelsen både beskytte andre mod eventuel smitte fra dig og til at beskytte dig mod smitte fra andre.

● Type ll er som udgangspunkt bedre end Type I grundet dets kraftigere væv som derfor mindsker risikoen yderligere for smitte fra personerne til dig og omvendt. Denne maske har et 3-lags-filter som samlet set har 95% bakterie filtreringsevne. Mundbindet kan ydermere beskytter dig imod støv, luft partikler, har et vandtæt lag og blokerer bakterier.

● Type llR har samme materialer som Type ll. Mundbindet indeholder et lag som beskytter imod blod og kropsvæsker og har 98% bakterie filtreringsevne. Ligesom Type ll, så er disse to typer designet til at beskytte sundhedspersonale i en operationsstue eller andre medicinske omgivelser. Hvis man skal ud og rejse i forbindelse med fly, så SKAL du anvende et Type ll eller Type llR mundbind (dette er et krav).

Grundet Type llR’s bakterie filtreringsevne og dets beskyttelse imod blod og kropsvæske, så ville dette være mundbindet som vi ville anbefale imod Covid-19 – både ift. rejser og ved restaurantbesøg.

Husk at engangs mundbind, som ikke er lavet af stof materiale, skal bortskaffes efter 4 timers brug, hvis masken er fugtig og i tilfælde af forurening.